Usein kysyttyä

Mikä Kuulas?

Lasten Teatteritapahtuma Kuulas on taiteellisesti tasokas lasten teatterifestivaali, jolla on pitkä historia Kouvolan Kuusankoskella jo vuodesta 1988 lähtien. Ainutlaatuinen festivaali houkuttelee paikkakunnalle joka kevät tuhansia lastenteatterin ystäviä ja harrastajia. Kävijöitä on vuosittain n. 5 000.

Missä?

Tapahtuma järjestetään Kouvolan Kuusankoskella. Päänäyttämönä toimii Kuusankoskitalo, mutta esityksiä toteutetaan myös muissa vuosittain vaihtuvissa paikoissa.

Milloin?

Kuulas järjestetään kerran vuodessa toukokuussa. Kevään 2018 ajankohta on keskiviikosta lauantaihin 16.–19.5.2018.

Kenelle?

Kuulas on suunnattu koko perheille, lasten ja nuorten kanssa työskenteleville sekä muille teatterista kiinnostuneille. Esityksiä on kaikenikäisille vauvoista alakouluikäisiin. Päiväkoti- ja koululaisryhmät huomioidaan järjestämällä heille kohdistettuja arkipäivän aamuesityksiä.

Mistä festivaaliohjelma koostuu?

Korkeatasoisten teatteriesitysten lisäksi Kuulaksen laajaan ohjelmatarjontaan sisältyy mm. katuteatteria, ilmaisesityksiä, työpajoja, koulutusta sekä muuta oheisohjelmaa koko perheille. Oman kiehtovan lisämausteensa tuovat ulkomaiset vierailuesitykset ja katsojat lukuisista eri maista.

Kuulas on ainutlaatuinen teatterifestivaali, sillä se on ainoa, jossa lapset ja aikuiset, ammattilaiset ja harrastajat ovat yhdessä sekä näyttämöllä että yleisössä. Lasten mahdollisuus vaikuttaa aktiivisesti ja päästä itse esiintymään on edelleen poikkeuksellista maailmassa.

Kuka järjestää?

Kuulaksen pääjärjestäjä on Helsingissä toimiva Työväen Näyttämöiden Liitto. Festivaali järjestetään yhteistyössä Kouvolan kaupungin, Kouvolan Teatterin ja Kuusankosken Teatterin kanssa.

Kuka vastaa ohjelmiston valinnasta?

Keväällä 2018 ohjelmiston valinnasta vastaa usean henkilön valintaryhmä.